Alkohol; en lovlig gift som ødelegger

Det er søndag morgen og jeg har vært våken siden kl seks. Det er kaldt og høstregnet herjer over skogen i sober oktober. Det er vanvittig deilig å våkne med et friskt hode og mobilen på flymodus, blokket fra en verden som har på lovlig vis forgiftet seg over natten. Det har vært krangler, slåssing, tårer, latter, ubesvarte anrop, ord og handlinger som man vil våkne til med anger. Mange har hatt black out, noen har falt og slått seg, og mange våkner opp i en seng de ikke skulle ha sovet i. Anger, frykt og skam er de laveste vibrasjonene av energi vi kan oppleve. Det er en svært ødeleggende energi som påvirker oss både emosjonelt og psykisk og kan til og med sette i gang negative fysiske prosesser i kroppen på grunn av overproduksjon av kortisol og stress hormoner. Selv om du ikke har anger på noe etter en fyllekule så påvirker alkohol vibrasjonen din og senker den, det er derfor du kan føle deg melankolsk og litt nedfor selv av ingen grunn. Så har vi de negative fysiske effektene som gjør at du blir utrolig dårlig, noe vi kaller fyllesjuk som er helt sosialt akseptert som vi til og med gir sympati for.

Oslo Universitets sykehus skriver at alkohol påvirker sentralnervesystemet «Gjentatt og stort alkoholinntak øker risikoen for høyt blodtrykk, hjerneslag, enkelte former for kreft og leversykdom. Risikoen for skader på en rekke indre organer er økt ved daglig inntak av tre alkoholenheter, for eksempel tre små glass vin hver dag. Inntak tilsvarende ett til to små glass vin per dag, øker risikoen for enkelte kreftformer hos henholdsvis kvinner og menn. Risikoen for skader på en rekke indre organer er økt ved daglig inntak av tre alkoholenheter, for eksempel tre små glass vin hver dag. Inntak tilsvarende ett til to små glass vin per dag, øker risikoen for enkelte kreftformer hos henholdsvis kvinner og menn» De skriver også at alkohol påvirker nivået av hormoner og har negativ effekt spesielt for diabetikere da alkohol påvirker insulinet. 

Blå Kors skriver «Uansett inntak, er kroppen ekstra sårbar for sykdom etter at man har drukket alkohol. Dette fordi alkohol reduserer evnen de hvite blodcellene i kroppen har til å bekjempe infeksjoner og dermed ikke får satt i gang forsvarsmekanismene sine.

Høyt alkoholforbruk kan altså gi dårligere immunforsvar, noe som for eksempel kan gjøre det vanskelig for kroppen å bli kvitt selv en enkel forkjølelse.» 

I tillegg øker alkoholforbruk risikoen for:

  • Overvekt
  • Visse typer kreft som for eksempel brystkreft, strupekreft, tykktarm/endetarmskreft og leverkreft
  • Hjerte- og karsykdommer
  • Diabetes
  • Alvorlig depresjon, angstlidelser og selvmord.
  • Visse typer demenssykdommer

Har du lyst på en flaske vin nå?

Med all denne informasjonen tilgjengelig, hvorfor i all verden er dette lovlig?

Hvorfor har det fått ta en så stor plass i vårt samfunn?

Hvorfor er dette en så sterk sosial kultur der vi velger å forgifte oss når vi vil feire? 

 

Jeg har flere generasjoner med alkoholikere i min familie på begge sider. Jeg har opplevd helt fra barndoms alderen hvor ødeleggende alkohol er i familie, og hvilke konsekvenser det har på den mentale helsen. Dette mønsteret har spredd seg fra generasjon til generasjon. Jeg har opplevd dramatiske krangler som har splittet og ødelagt, ord som har blitt forvekslet som har skjært dype sår som har tatt flere tiår å gro. Selv har jeg måttet kutte alkohol i årevis og månedsvis på grunn av min egen frykt av å «bli som dem».  En stor utfordring er når et barn blir pålagt en voksen rolle og må ta mye ansvar når de nære rundt seg drikker. Det kan oppleves både skremmende og ekkelt for et barn å oppleve en voksen i beruset tilstand. Jeg er svært opptatt av helse og kosthold og lever et holistisk liv. Jeg har helt selv måttet lære meg alt dette som har vært en reise i flere år, fordi JEG VIL VÆRE FRISK!

 

Den onde generasjons sirkelen, den ender med meg. Jeg har en utrolig vilje styrke og en intelligens som eksisterer i dimensjoner.

 

Jeg velger helse igjennom sunne kostholds vaner, igjennom å tenke riktig og holde en høy vibrasjon og energi i kroppen. Daglig tar jeg gode valg for min helse og lærer mer og mer, blir bedre og bedre. Jeg er i kontakt med universet og mediterer daglig der jeg sender ut kjærlighet og positivitet til alt og alle rundt meg.

Slik ønsker jeg og leve, og det kan også du!

 

Xoxo

TK ♋️

Zumba Krepsen

Jeg ble vekket av små pipelyder fra katten som var sulten, etter å ha snublet meg fremover i den mørke stuen på vei til kjøkkenet mens katten ville stå slalåm mellom beina mine, så fikk jeg våknet litt. Jeg sjekket klokken og jeg hadde akkurat tid til en halvtimes meditasjon med Mr Brian Scott før jeg skulle gjøre meg klar til vann Zumba 🕺💦 Den behagelige stemmen til Brian og den stemningsfulle musikken var en deilig måte å sakte bevege seg fra Alpha til Beta state. Affirmasjonene  gikk i sirkler og min visualisering ble klarere og klarere, for en vakker måte å starte dagen på 🧿 Full av positiv energi trasket jeg ut til Rover´n i den Norske sola med en termo kopp Earl grey klar for min første opplevelse med Zumba dans i varmtvannsbasseng. Det var blikk stille utover sjøen og nydelige høstfarger i alle retninger. Jeg satt på litt høy Soulfull house musikk for å komme i gang før dansingen. Så brått sto jeg der, i en oransje stram bade drakt fra Miami og en svart bade hette i et basseng med 10 gamle damer 😶‍🌫️  Også tenkte jeg til meg selv, hva skjedde med livet mitt? For ikke så lenge siden bodde jeg på stranda i Mexico og tok øvelser i mitt eget svømmebasseng under den stekende sola toppløs på et par gummibjørner, og nå har både brunfargen og gnisten falmet. Husk, alt skjer for en grunn!

Og her sto jeg som 11 åring med mamma når hun var på vann aerobic over tyve år siden når hun hadde akkurat samme smerter! Etter at jeg klarte å komme over sjokket og fått beveger meg litt i det varme vannet føltes det veldig deilig selv om smerten satt der konstant. Ego døden tok 2 sanger og en cha cha cha før jeg fikk rettet opp i vibrasjonen min og fått fokuset over på målet, som er å bli smerte fri. Jeg kom meg igjennom en hel time med raske danse trinn som overraskende nok var ganske hardt i vann. Dansing er noe jeg har gjort hele livet, men ikke i vann. Jeg måtte ta det med ro på en del partier da jeg kjente smerten ble mer intens og ga meg selv cred for at jeg i allefall var der, rusa på Earl Grey og positive affimasjoner.

Hele lokalet begynte å fylle seg med nybakte mødre med skrikende babyer, jeg fortet meg inn i badstuen for å gi musklene mine et skikkelig varme boost i håp om at jeg ikke kom til å bli så støl dagen etter. Når jeg sitter i et badstu så ønsker jeg å sitte i stillhet, hive på en slev med vann og puste inn streamen. Jeg liker å tømme hodet, legge alle tanker i bobler som svever over meg og kun eksistere i den intense varmen 🧘🏼‍♀️ Men ikke alle ønsker det… To av damene fra dansingen kom inn og satt seg og var så veldig opptatt av å diskutere trafikken på Fredrikstad broa og hvor utfordrende den var. Jeg pustet og pustet, lukket øynene mine helt til en av damene sprakk alle tanke boblene mine og begynte å spørre meg en rekke spørsmål. Deg har vi ikke sett før, er dette din første gang, sto du på Fredrikstad brua i kø også?? Jeg kjente at etter ego døden så hadde jeg egentlig lyst til å finne på en fiktiv personlighet, svare kort og ikke engasjere meg. Jeg visste allerede hvilken frekvens de var på, da de startet samtalen med noe negativt isteden for å si noe som var inspirerende og positivt. Jeg kjenner igjen den energien der, og det er derfor jeg ofte holder meg for meg selv og holder en tett indre sirkel av venner. De som kjenner meg vet at kjatra mi går i hundre og at jeg er veldig utadvendt og har en kommentar og et svar på alt. Det var jo hyggelig av de å vise interesse så jeg hentet opp litt kraft og forklarte at jeg var der for å trene på grunn av fibromyalgi smerter. Altså, hva F*** er egentlig Fibromyalgi, noen ganger lurer jeg på om det var noe oppi den 80´talls coctailen vi fikk sprøytet inn i kroppen på skolen, obligatorisk! Jeg var så utrolig dårlig av den dritten i flere uker etterpå, og husker meste partene av ferien på Butlins i England ble helt ødelagt!

Jeg droppet å si hvem jeg egentlig var og hadde lyst til å leke plane jane i noen minutter. Gi litt, og trekk tilbake. Det er det som er utfordrende når man har et så vidt perspektiv på realiteten, small talk kan bli litt kjedelig. Hver dag må jeg dumme ned samtalene mine og snakke om trafikk og været når jeg egentlig vil spørre om hvilket human design arketype du har og hva ditt perspektiv på quantum reality´s er. Jeg kom meg litt etter badstuen, rød som en hummer gikk jeg igjennom dunst av baby gulp til resepsjonen for å betale og registrere for et par uker til. Det går jo ikke an å gi seg etter en gang, det var bare litt nytt for meg, og det brakte opp minner av fortiden da jeg ikke skjønte hvorfor i all verden de gamle damene skulle stå å gympe ute i vannet hver uke. Nå skjønte jeg det, og følelsen av å ha gjennomført en time med bevegelse i vannet uten for mye smerter var en deilig følelse for en kreps. Når jeg kom meg ut i Rover´n datt all energien ut av meg og beina låste seg liksom 😳😬 Jaja jeg hadde tatt med meg et knekkebrød og hadde det ikke travelt så jeg satt der i tyve minutters tid i stillhet og drakk de siste dråpene av den lunkne teen. Så var det full guffe med soulfull house og snuta vendt mot Torsnes over en utraffikert Fredrikstad bru i solskinnet. Mitt eneste fokus var å kunne komme meg hjem til sofaen på varmeteppe og kose med katten. Hah, frøken smerte, ta den du!

 

Xoxo

TK ♋️

Shift Happens

I artikkelen Tanker er Energi beskrev jeg de viktigste grunnprinsippene for hvordan energi fungerer og hvordan det påvirker kroppen og realiteten rundt oss. Nå vil jeg forklarer prosessen i hvordan du kan gjøre dette store skiftet i ditt eget liv. Du har leser dette for en grunn, å har kanskje tenkt dype tanker om verdenen, universet, deg selv og søkt etter en dypere forståelse.

Nå er du et skritt nærmere ditt livs største shift! Derfor må du forstå:

 

Du er ikke offeret 

 

Det som skjer i livet ditt akkurat nå har DU manifestert. Den tanken kan være litt vanskelig hvis du står oppi en skikkelig kjip situasjon. Hvis du føler at alt skjer MOT deg, at det er typisk at du ender opp i problematiske situasjoner hele tiden, ja da har du gikk bort din makt og energi som blir styrt av negative tankemønstre i din underbevissthet. Hvis du ofte bruker sarkasme, le emojis og en undertone av bitterhet, ja dessverre må du innse at du vibrerer i offer rollen. Jeg kjenner mange som er på dette nivået og merker raskt på hvordan de tekster og kommuniserer. Ofte består samtalene av negativt ordbruk og klaging.

Eksempler som “Ja det er jo typisk min flaks at de ikke har fler igjen til butikken når jeg drar dit 🤣🤣🥴”

“ Du tror jeg skal huske det som har blitt en gammel kjærring 🤪😂😅”

“Det går bare ikke min vei om dagen og situasjonen min blir bare værre og værre 🥵😤😅”

“Typisk meg å glemme det 🙃🧐🤨”

Dette er kun en strategi fra underbevisstheten som skriker etter oppmerksomhet fordi du er i offer energien. Det er også vanlig at du har dårlige tanker om din egen kropp og er ikke takknemlig på hvordan den fungerer, kun med fokus på hvordan ditt utseende er. Du ser slavisk på nyheter, og media som pumper ut negativ energi og er egentlig litt avhengig å få denne daglige dosen fordi det er en så naturlig del av hverdagen, og sånn er jo samfunnet….

Dette kan du endre om du vil. Første skritt er å være ærlig med deg selv å innse at du IKKE ER ET OFFER! Finn den flammen i deg som sier NEI nå vil jeg ha endring, fordi jeg fortjener å leve et fantastiske liv fylt med glede, suksess, kjærlighet, fred, god selv følelse og kunne tiltrekke AKKURATT  det jeg ønsker på alle plan!  

 

 Juster språk bruket 

 

Isteden for Jeg klarer ikke, kjør en Pippi og si Selvfølgelig klarer jeg det!

Bruk positivt ladet ord og fraser og legg ifra deg tror ikke, kan ikke, går ikke, tviler på det, kanskje, ikke

Hva du sier og kommuniserer er affirmasjoner som direkte lager den realiteten du lever i. Hvis du konstant sier at ting blir værre, dyrere, vanskeligere så blir de faktisk det! Dette er første skritt i å forstå at du er en fantastisk skatt som fortjener kun det aller beste i livet!

 

Blokker negative impulser 

 

Om det er nyheter, tv serier, sosial media, eller negativt rettede medier så blokk det ut.
Er det familie, venner eller kollegaer som konstant klager og syter til deg så drar de deg faktisk ned med dem. Hvis du blir med på sladderen og er enig så vibrerer du i en veldig lav frekvens som skaper blokkeringer i ditt eget liv. Dette er et VELDIG VIKTIG PUNKT! Det kan være svært utfordrende å si imot, noen ganger må du rett og slett sette grenser for hva du godtar og ikke. Selvsagt kan du trøste en venn eller familie og gi et lyttende øre og være der for dem. Men foreslå løsninger og snu tankemønsteret demmes slik at de kan se lys i situasjonen. Jeg mener ikke at du skal miste din empati, tvert imot. Sett grenser for hva som er ok for deg og ikke.

 

Introduser nye gode vaner 

 

Det er mye du kan gjøre for å skape gode vaner. Dette kan være svært individuelt men i hovedsak handler det om å skape nye positive tankemønster og dette er lettest igjennom mindfullness. For å skape nye mønstre og vaner har studier vist å repetere i minst 21 dager. Da bryter du et gammelt mønster og lager nye baner i hjernen “neuron pathway” Dette kalles nevroplastisitet, en prosess der koblingen mellom hjerneceller og nerver blir endret.

TIPS

  • Tenk på eller skriv ned 5 ting du er takknemlig for hver morgen og kveld
  • Ta tid til dyp pust og avslapping/avspenning igjennom meditasjon, eller ved å sitte i naturen, hør på musikk du elsker som gir deg gode følelser, skriv ned følelser i en bok, reflekter over hvorfor du føler det slik
  • Praktiser selvkjærlighet ❤️ Styrk din selvfølelse igjennom å se hvor fantastisk og unik du er. Styr unna tanker fra samfunnet, trender og moteindustrien som setter umenneskelige krav til hvordan du skal se ut og kle seg. Se deg selv i speilet og si JEG ELSKER DEG
  • Gå igjennom situasjoner og traumer du trenger å gi slipp på, godta, tilgi og GI SLIPP (dette kan du få profesjonell hjelp til, eller betro deg til en du kjenner godt og stoler på)
  • Få deg en ny hobby, eller begynn med noe du alltid har hatt lyst til å gjøre

Spis deg frisk

 

Det er utrolig viktig at du setter deg inn i sunne matvarer og legger om kostholdet, dette punktet kommer du mer naturlig inn I når du følger punktene over. Begynn med en ordentlig detox og få metaller og parasitter ut av kroppen. Ja om du spiser prosessert kjøtt så har du parasitter i mage og tarm. Du kan enkelt kjøpe en kur mot dette på apoteket og ofte er det anbefalt å ta når du har husdyr du er nære med. Om du er inokulert så har du graphene oxide (en form for metall) i kroppen. Vi får også dette i oss igjennom luft og forurensing. Det er flere metoder å blir kvitt dette, fra behandlinger med magneter hos terapeuter til natur produkter som chlorella (en alge) og granbar te. Sjekk hva som passer best for deg. Det anbefales å både ta detox og faste annenhver måned, dette tilpasser du selv. Ofte tar jeg en 3 dagers juice detox og kjører på med masse inflammatorisk og detox produkter i juicen som fks chlorella. Det er masse variasjoner du kan velge etter hva du liker og du må absolutt IKKE drikke noe du ikke liker. Juicen skal være god og den skal nytes. Mine 3 favoritter er:

GUL GLEDE – Annanas, Eple, Ingefær og gurkemeiemeie

GRØNN GLEDE – Grønn eple, selleri, brokkoli rot, lime, ingefær, agurk

ORANSJ GLEDE – Gulrøtter, Ingefær og rød eple

TIPS

  • Dropp sukker og se etter naturlige råvarer som honning
  • Drikk havre, mandel eller kokos melk
  • Dropp kjøtt, eller minimer. Styr unna prosessert kjøtt, velg heller rent fra lokal gård.
  • Spis mer grønne grønnsaker, de har høyest innhold av vitaminer og mineraler
  • Reduser inntaket av ost
  • Dropp alkohol (I allefall  i en periode).

Lek og eksperimenter med oppskrifter. Det finnes masse flotte vegetar og veganske oppskrifter på nett. Hvis du ønsker litt tips kan du se på min side 11.11 Veggie Heaven

Jeg setter så pris på deg og at du har investert tid til å lese dette for å gjøre en endring i deg selv. Du er på vei til en topp helse, et liv med glede, moro, indre ro og du kommer til å oppleve magiske synkroniseringer som om universet lytter og gir deg akkurat det du vil ha! Det er spennende, utfordrende, og faktisk din hovedoppgave her i livet – å ha det godt og leve ut de beste opplevelsene! Stå på!

 

Xoxo

TK ♋️

Å være annerledes

Vickysoul som barn

Det var en strålende solfylt høstdag og jeg gjorde meg klar til barnebursdag. Jeg elsker å pynte meg elsker når jeg har muligheten til det! Jeg har studert Fashion i London og New York, og selv om jeg har lagt bling livet på hylla så er stil viktig for meg. Tante Rosa kaller de meg, og jeg kom svevende inn i en rosa tyll kjole med matchende lepper og veske. Det var sånn ca 50/50 reaksjon blant de voksne, de genuine elsket meg, de uorganiske slengte lange blikk. Jeg observerte faktisk ved to anledninger små tisking, fnising og rullende øyne. Flere personer kom bort, klemmet og bemerket hvor flott jeg var, de genuine, det var hyggelig! Jeg har alltid opplevd en splittet energi, fordi jeg er annerledes. Jeg vokste opp med en engelsk far, og i England der pynter man seg alltid, til og med til familie middag hjemme. Jeg ville ikke ha musefletter og langt hår når jeg begynte i 1 klasse, jeg ville ha kort hår og svarte skinn bukser. Jeg vokste opp blant en generasjon der det var lov å eksperimentere med mote. Jeg var alltid en outsider fordi jeg var fra en annen kultur, på skolen ble jeg ofte kalt jævla utlending, og at jeg måtte dra tilbake der jeg kom fra. Jeg ble sparket, mobbet og slått fordi jeg hadde et utenlandsk “rart” etternavn. I tillegg til alt dette, så hadde jeg et stort talent i musikk, sang og skuespill, og det skapte sjalusi. Jeg ville ikke gjøre eller ha det andre ville. Jeg flyttet ut av Norge så fort jeg klarte og følte meg mer “hjemme” i England enn i Norge fordi der tok folk imot meg med åpne armer. Men her er mine røtter og år etter år drar universet meg tilbake til Torsnes. Det tok meg mange år å stå imot kritikk fra familie, jeg måtte jobbe hardt med å bygge opp selvtilliten. I en periode følte jeg meg helt lost, da begynte jeg å gå til en psykolog. Hans konklusjon var klinkende klar; Fredrikstad er ikke stort nok for deg, Norge er ikke stort nok for deg. Han forklarte at det lå mye sjalusi i familien min da de speilet seg i livet mitt. Og der lå janteloven å lurte i buskene. Pappa forklarte det sånn: They don’t want it, but they don’t want you to have it either…

Jeg er den eneste i hele familien som har en mastergrad. Jeg fikk kommentarer om at det kom jeg aldri til å klare, og jeg fikk distinction. De fleste i min familie har kun vært et par steder i Europa mens jeg har reist å bodd over hele verden. Allikevel elsker jeg og akseptere alle, fordi vi er alle forskjellige og kan ikke alltid passe inn i sosialt akseptert dukkehus. Våkn opp, Martha er forlovet med en sjaman, og dere fniser av min rosa tyll kjole! JA den nye verdenen er endelig her, en verden som er bygget på en bevissthet av kjærlighet. En verden der vi aksepterer hverandre og stråler ut positiv energi som slukker fordommene fra den gamle verden. Du kan se denne bevegelsen overalt nå, i poster på insta, influensere, modell verden og i Tv serier! Diversity rocks! I sesong 4 av Sex Education viser de en skole som tar opp temaer som dette innen rase, sexualitet, og funksjonsnedsettelse. Dette gleder mitt hjerte, og i hele helgen trillet tårene mens jeg tenkte at den skolen hadde vært perfekt for meg! Isteden satt jeg oftest inne i friminuttene og spilte på piano i musikkrommet på Torsnes skole. Jeg fant ikke ut at jeg hadde dysleksi før vi fikk en presentasjon på dette på London College of Fashion når jeg var i slutten av tyveårene! Visste du at over 70% av de som jobber innenfor kreative yrker har dysleksi?!?

Ja det er mye som gjør meg annerledes, mine verdier, mine valg, min oppvekst, mine talenter, min kunnskap og erfaring. Men det er dette som gjør meg unik! Det er rom nok for alle, og du er faktisk flott akkurat som du er! Du må ikke følge alle trender, eller tradisjonelle rutiner som legger sosialt press på ditt liv. Vær annerledes, stå opp for drømmene dine og ikke la NOEN dra deg ned fordi du ikke er som dem.  

Og ja okey, jeg har nettopp sett hele siste sesongen av «And just like that» så jeg følte meg ekstra Fashionista den dagen da det minnet meg om livet mitt i New York når jeg gikk på Fashion skole, men det kan jeg fortelle dere mer om i en annen blogg post!

Xoxo

TK ♋️

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top